Web Analytics Made Easy - Statcounter

عزاداران حسینی با قلبی آکنده از حزن و اندوه به یاد سیدالشهدا(ع) اقامه نماز کردند تا عشق و دلدادگی خود را به امام خود و اهداف قیام عاشورا نشان دهند و جلوه‌ای از شور و شعور حسینی را به نمایش بگذارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از غرب گیلان، دوستداران حسینی در شهرستان‌های ماسال و صومعه‌سرا هم زمان با ظهر عاشورا و به یاد آخرین نماز سید و سالار شهیدان، نماز جماعت ظهر و عصر را در صفوف یکپارچه و منسجم اقامه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نمازظهر عاشورا با حضور خیل عظیم ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و عزاداران حسینی در میدان اصلی شهر صومعه‌سرا، در دهستان ضیابر و در مسجد جامع ماسال و شاندرمن و با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد.

 

سوگواران حسینی در هیئت‌های عزاداری حسینی با شنیدن صدای اذان ظهر برنامه‌های عزاداری را متوقف کرده و به صفوف برپایی نماز ظهر عاشورا به یاد آخرین نماز امام حسین(ع)‌ پیوستند تا با مولای خود تجدید بیعت کنند.

 

عزاداران حسینی با قلبی آکنده از حزن و اندوه به یاد سیدالشهدا(ع) اقامه نماز کردند تا عشق و دلدادگی خود را به امام خود و اهداف قیام عاشورا نشان دهند و جلوه‌ای از شور و شعور حسینی را به نمایش بگذارند.

 

نمازگزاران فرازی از زیارت عاشورا را در اعلام وفاداری به امام حسین(ع) و با لعن و نفرین بر یزید و حاکمان جور و ظلم قرائت کرده و با سر دادن شعارهای «هیهات من الذله» بار دیگر با مولای خود تجدید پیمان کردند.

 

پيام عبادی عاشورا و نماز ظهر عاشورا جلوه جمال معشوق به عاشق است که امام حسین در گرما گرم جنگ این فریضه الهی را با اصحابش برپا داشت تا به بشریت بفهامند که من برای زنده نگهداشتن نماز قیام کردم و جان خود و عزیزانم را فدای این امر مهم می کنم.

 

 

امام حسين(ع) ظهر عاشورا در میدان جنگ نماز خواندند، نمازی که در اصطلاح فقه اسلامی «نماز خوف» نامیده می‌شود، نماز خوف مثل نماز مسافر دو رکعت است نه چهار رکعت. یعنی انسان اگر در وطن هم باشد باز باید دو رکعت بخواند برای این که مجال نیست و آنجا باید مخفف خواند. چون اگر همه به نماز بایستند وضع دفاعی‌شان بهم می‌خورد، سربازان موظف هستند در حال نماز، نیمی در مقابل دشمن بایستند و نیمی به امام جماعت اقتدا کنند. امام جماعت یک رکعت را که خواند صبر می‌کند تا آنها رکعت دیگرشان را بخوانند. بعد آن‌ها می‌روند پست را از رفقای خودشان می‌گیرند در حالی که امام همین طور منتظر نشسته یا ایستاده است. سربازان دیگر می‌آیند و نماز خودشان را با رکعت دوم امام می‌خوانند.



 امام حسين(ع) در آن هنگامه جنگ در کربلا چنین نماز خوفی خواندند، نمازي که اوج بندگي خدا و اخلاص را به نمايش گذاشت، اما وضعيت خاصي داشتند زیرا چندان از دشمن دور نبودند.

 

اما آن عده‌ای که می‌خواستند دفاع کنند نزدیک اباعبدالله ایستاده بودند و دشمن بی‌حیای بی‌شرم حتی در این لحظه هم آنها را راحت نگذاشت و در حالی که اباعبدالله مشغول نماز بود، دشمن شروع به تیراندازی کرد، دو نوع تیر اندازی: هم تیر زبان که یکی فریاد؛ حسین! نماز نخوان نماز تو فایده‌ای ندارد، تو بر پیشوای زمان خودت یزید یاغی هستی، نماز تو قبول نیست! و هم تیرهایی که از کمان‌های معمولی شان پرتاب می‌کردند.

 
در اين شرايط یکی دو نفر از اصحاب اباعبدالله(ع) که خودشان را برای ایشان سپر قرار داده بودند، روی خاک افتاده‌اند، یکی از آنها سعید ابن عبد الله حنفی به حالی افتادند که وقتی نماز اباعبدالله تمام شد، دیگر نزدیک جان دادنش بود. آقا خودشان را به بالین او را رساندند. وقتی به بالین او رسیدند، او جمله عجیبی گفت:  «یا اباعبدالله! اَوفیتُ؟» آیا من حق وفا را به جا آوردم؟ مثل این که هنوز هم فکر می کرد که حق حسین آن قدر بزرگ و بالاست که این مقدار فداکاری هم شاید کافی نباشد. این بود نماز حضرت ابا عبدالله(ع) در صحرای کربلا.

 

 

نکته ويژه در نماز ظهر عاشوراي حضرت اباعبدالله الحسين(ع) اين بود که ايشان در این نماز تکبیر گفتند، ذکر گفتند، سبحان الله گفتند، بحول الله و قوته اقوم و اقعد گفتند، رکوع و سجود کردند و اين در حالي بود که درست دو سه ساعت بعد از این نماز برای  ایشان نماز دیگری پیش آمد، رکوع دیگری پیش آمد، سجود دیگری پیش آمد، به شکل دیگر ذکر گفتند، اما رکوع ابا عبدالله آن وقتی بود که تیری به سینه مقدس‌شان وارد شد و حضرت مجبور شدند تیر را از پشت سر بیرون بیاورند.



سجود ایشان... سجده بر پیشانی... وقتی که از اسب بر زمین افتادند... طرف راست صورتشان را روی خاک‌های گرم کربلا گذاشتند... ذکر ایشان ذکری دیگر بود... بسم الله... و بالله... و علی ملة رسول الله... و با اين نماز حضرت به عرش خدا عروج کردند.

 

پایان پیام/526

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز ظهر عاشورا نماز عزاداران حسینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۰۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ شادی مشروع در جامعه نهادینه شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سیدعلی حسینی صبح پنجشنبه در نشست هماهنگی برگزاری برنامه‌های دهه کرامت در شهرستان دیر، اظهار داشت: دهه کرامت آثار و برکات ارزنده‌ای در کشور داشته است.

امام جمعه دیر افزود: برنامه‌های امسال دهه کرامت با شعار «با شما سربلندیم» که برگرفته از سخن علی ابن موسی الرضا (ع) است عملیاتی و اجرا می‌شود.

وی با تاکید بر گسترش فرهنگ اهلبیت بویژه فرهنگ رضوی در دهه کرامت، بیان داشت: جامعه ما و کانون خانواده بویژه زنان و دختران ما در معرض هجمه دشمن قرار دارند.

حسینی با تاکید بر ضرورت آشنا کردن دختران با شخصیت حضرت معصومه (س)، اضافه کرد: یکی از کارهایی که باید انجام دهیم معرفی الگو برای جامعه است که در این راستا می‌توانیم حضرت معصومه (س) را بعنوان بهترین الگو برای دختران جهان معرفی کنیم.

وی گفت: با برنامه‌ریزی درست و سنجیده و استفاده از فرصت دهه کرامت در کنار طرح نور و عفاف و حجاب با دختران و زنان درباره مسئله حجاب گفت‌وگو کنیم و حرف‌های آنها را بشنویم و شبهاتشان را پاسخ دهیم.

امام جمعه دیر با بیان اینکه اکثریت کسانی که پایبند به حجاب نیستند از پشت ماجرا و توطئه دشمن بی خبر هستند، تاکید کرد: بیشتر این افراد دلبسته اسلام و انقلاب هستند منتها تحت تأثیر تبلیغات دشمن یا به نحو دیگر به این روز افتاده‌اند که باید از طریق کار فرهنگی در کنار اقدامات سلبی دستگاه‌های مسئول با این وضعیت مقابله کنیم.

امام جمعه دیر ادامه داد: در دهه کرامت علاوه بر تبیین آموزه‌های امام هشتم، برجستگی‌های شخصیت بانوی کرامت را بیان و بویژه برای دختران کار محتوایی داشته باشیم.

وی یادآور شد: در اجتماعات دهه کرامت هم فرهنگ اهلبیت و هم فرهنگ شادی مشروع را در جامعه نهادینه کنیم و برنامه‌هایی مانند مواسات و توزیع بسته‌های معیشتی بین نیازمندان و کمک به امر ازدواج جوانان اجرا شود.

حسینی با تاکید بر اینکه نباید بگذاریم مسئله غزه به حاشیه برود، ابراز کرد: در برنامه‌های دهه کرامت مسئله دفاع از مظلوم و مقابله با ظالم با الهام از فرهنگ اهلبیت و رضوی گنجانده شود.

کد خبر 6101040

دیگر خبرها

  • نماز جمعه تهران به امامت صدیقی اقامه می‌شود
  • نماز جمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام صدیقی اقامه می‌شود
  • کاظم صدیقی بازهم به نماز جمعه می‌آید
  • فرهنگ شادی مشروع در جامعه نهادینه شود
  • گرفتاری‌های ما در چه چیزی ریشه دارد؟
  • اهتزاز پرچم ۱۴۴ متری حرم امام رضا (ع) در میدان نماز اسلامشهر
  • کمک ۱۲۸ میلیارد تومانی مردم برای ساخت مسجد در کشور
  • (ویدئو) پخش اقامه نماز جماعت به امامت یک زن روی آنتن تلویزیون
  • ببینید | اقدام خارج از عرف صداوسیما؛ پخش اقامه نماز جماعت به امامت یک زن روی آنتن تلویزیون
  • درگذشت امام جماعت مسجدی در اندونزی هنگام نماز صبح+ فیلم